Op verschillende media wordt gediscussieerd over het wel of niet plaatsen van een warmtepomp. Er duiken woningen op waar goede ervaringen circuleren, maar ook slechte ervaringen zoals hoge elektriciteitsrekeningen zijn terug te vinden. Is een warmtepomp ook interessant in een renovatie? Waar moet ik op letten bij het vragen van offertes? Hierin bespreken we enkele do’s en don’ts bij het overwegen van een warmtepomp.
Bij een vergunningsaanvraag horen onvermijdelijk energie-eisen waaraan de nieuwe woning dient te voldoen. Om het E-peil te drukken is de warmtepomp ideaal: een laag E-peil is met een kwalitatieve warmtepomp gegarandeerd. Naar elektriciteitsverbruik daarentegen circuleren verschillende ervaringen. Wat zijn de do’s bij de keuze van een warmtepomp?
Natuurlijk zijn ook don’ts en de nodige valkuilen:
Ook in een renovatie kan een warmtepomp een groot voordeel bieden, maar daar zijn bijkomende aandachtspunten:
Als extra tips is het aangewezen om in de combinatie van een renovatie met een warmtepomp ook:
Luc.vanderdonckt@gmail.com 13:04, 28-01-2020
Kan de gas-warmtepomp een goede keuze zijn voor renovatie waarbij het dak winddicht geïsoleerd is 180mm minerale wol, de spouw 70mm na geïsoleerd met 70mm Ingeblazen wol. en de vloer nog kan na geïsoleerd worden van uit de kruipruimte . Ramen en deuren ook pas vernieuwd met je beglazing
Hmcl1@yahoo.com 21:03, 08-02-2020
Hi, Een lucht/water warmtepomp is vrijwel altijd een goed idee, mits het warmte-afgifte systeem in het huis voldoende is. Dus met weinig en kleine radiatoren: Eerst radiator-ventilatoren plaatsen, of grotere (en/of meerdere) radiatoren. Zoek een warmtepomp die een werkelijk vermogen afgeeft van 8 kW bij –7 graden C, en je krijgt (mits warmte-afgifte systeem etc.) een huis warm wat meer dan 2,000 m3 gas verbruikt. Hybride systemen: Vermijd.
Hmcl1@yahoo.com 21:05, 08-02-2020
PS Warmtepomp is altijd interessant, met huidige gasprijs zijn de kosten voor met warmtepomp verwarmen de helft (!).
Luc.vanderdonckt@gmail.com 13:34, 19-02-2020
Ik heb het wel over een warmtepomp zoals: https://k18.be/ Men gebruikt aardgas ipv elektriciteit om verdamping te veroorzaken rendement van 165% en geen nood aan pv cellen op het dak. Voordeel ook sanitair ww kan hiermee aangemaakt worden
Luc.henderieckx@telenet.be 09:46, 17-03-2020
Het is onzin een zeer dure warmtepomp in lage energie woningen te zetten omdat ze dan veel te weinig uren draait waardoor de ROI belabberd is. In lage energiewoningen is de beste verwarming waarschijnlijk directe elektrische verwarming: die kost zeer weinig in investering en is zeer goed regelbaar per lokaal en reageert snel, waardoor je vanzelf minder verbruikt. Een veel groter probleem in lage energiewoningen is de koeling: deze oververhitten snel door interne warmtebronnen (strijken, koken, douchen, ...) en dan kun je helaas nauwelijks buiten een warmtepomp, maar dan best eentje samen met zonnepanelen want het warmteprobleem is er vooral als de zon hevig schijnt.
Emmanuella.nwaobi@yahoo.com 15:32, 23-02-2022
Ik ontmoette dit bedrijf, een financieel bedrijf dat mij hielp met een lening van ($ 10.000) zonder enige stress. Ik wil de heer Richard echt bedanken die het mogelijk heeft gemaakt en me heeft geholpen en ervoor heeft gezorgd dat ik mijn lening kreeg. Dus ik wil deze bron gebruiken om iedereen te adviseren die op zoek is naar een lening. als u contact wilt opnemen met een bedrijf met een referentie voor het verkrijgen van een lening met een lage rente en een beter aflossingsschema, neem dan contact op met (wintrustfinancialcompany @)gmail.com. com, voor een snelle, veilige en gemakkelijke lening vandaag………….
Maak een comment